Eurovision!

Att jag inte har upptäckte genren "Monsterrock" förrut?
Det är ju underbart, jag vill köpa en skiva med Lordi!!!

44180-396

Grattis Finland, det var er tur nu, och jag unnar er all glädje!!!

Annars så var Schlagerfinalen som vanligt underbar. Linda var här ocvh vi har seriöst satt betyg på alla framträdanden, tre olika betyg per framträdande:

♥ LÅT
♥ OUTFIT
♥ FRAMTRÄDANDE

Betygsskalan var 1-10, sedan lade vi samman poängen i de olika kategorierna och räknade ut medelvärde och standardavvikelse. Jag lyckades väldigt bra med att pricka in både Finland och Ryssland i topp. Finland fick av mig: 9 poäng för låten, 9 poäng för outfiten och 10 poäng för scenframträdandet (medelvärde: 9,3p). Jag tänkte först ge 10 poäng även för outfit men de hemska platåskorna och den fula finska hatten drog ner poängen. Ryssland fick 9 poäng för låten, 4 poäng för oufiten och en 8 för scenframträdandet (medelvärde: 7p). Jag gillade ballerinan i flygeln.

Andra höjdare under kvällen var den skallige mannen i Litauens manskör, han som dansade. Helt underbar. Låten fick dock en etta från mig.

44180-397

Carola fick tiopoängare rakt igenom, hon var helt klart snyggast och proffsigast och hade grymmast röst. Synd att hon får ta så mycket skit från allt och alla.

En annan sak som ju är ett ständigt irritationsmoment är för övrigt öststatsröstningen... Hur f-n kunde Armenien bli en sån favorit liksom? Och att Moldavien fick ett endaste poäng var inget annat än en stor skam!! Och Turkiet?? Vad var det för ett bottennapp alltså?

Andra schlagertankar:
♥ När ska Frankrike ge upp och sluta skicka smöriga franska ballader. DE FUNKAR INTE!
♥ Varför hade den lilla danskan tics med sin hand och gjord rocknroll tecknet med fingrarna hela tiden, det såg inte klokt ut!
♥ Påminde inte den brittiska rap-killen en aning om Markolioo när han studsade in på scenen eller var det bara jag som tyckte det?

Kommentarer
Postat av: Linda

Nu bojkottar jag Carola..! Hon kunde inte ens säga grattis till Lordi utan avsmak! Dålig förlorare säger jag.. HEJA LORDI

2006-05-21 @ 08:49:15
Postat av: Carolina

Lordi är inte en riktig artist/grupp, bara ett skämt.... tyvärr.

2006-05-21 @ 09:15:03
Postat av: Carolina

Jag tror vi måste skicka Fredrik & Filip nästa gång för att vinna... =)

2006-05-21 @ 09:15:29
Postat av: Ellinor

Armenien och Moldavien var klara dissar båda två - där håller jag med dig.. men Turkiet tyckte jag växte (fast de var bättre i semin). But don't even get me started on sämsta förloraren i mannaminne: Carola. Suck.

Postat av: Sofia

Linda: Jag tror att det där är rätt så vinklat av kvällstidningarna, att Carola målas upp som världens sämsta och bittraste förlorare. Jag tror att hon har vinnarskalle helt enkelt och är helt fokuserad på att vinna och inget annat...

Carolina: Lordi är varken artister eller en grupp, de är ju MONSTER! Filip och Fredrik, det kan vara ett vinnande koncept! :)

Ellinor: En del låtar behöver ju några lyssningar, men poängen med schlagerlåtar är ju att dom ska sätta sig på hjärnan på en gång liksom... :) Apropå Carolas dåliga förloraregenskap så tror jag som sagt att det beror på att hon har vinnarskalle. Jag blir mer irriterrad på folk som nöjer sig med att vara second best och inte ger allt. Det är klart att man har rätt att vara sur ett tag när man har gett allt i ett halvårs tid och man ändå inte lyckas, kan jämföras med när Anja Persson bryter sin stav eller Foppa bryter klubban, jag tror att det är så vinnarskallar funkar. Det skulle vara tråkigare utan dem! :)

2006-05-21 @ 16:45:54
URL: http://supersofia.blogg.se
Postat av: Josse

Jag är helt med på ditt tänk kring vinnarskallar, men det ursäktar inte Carolas inskränkta människoskyn. Jag tycker att det var extremt skönt att se henne få pisk - av ett gäng finska monster. Hahaha! Dessutom är det ju början på en ny världsorning - ESC-final i Finland nästa år, herregud...=)

2006-05-22 @ 12:44:25
URL: http://jossebloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback