En obehaglig sanning

Igår var jag på bio och såg Al Gores film "An inconvenient truth", oh my Good... vad pysslar vi med egentligen?!! Spring iväg och se filmen, den är en väckarklocka!

Här kan ni gå in på filmens hemsida och här kan ni komma till Aftonbladets nya kampanj "Klimathotet".

Kommentarer
Postat av: kirsti

Jag har inte sett filmen ännu men däremot precis avslutat kursen "En värld att ta ansvar för". Det bästa jag läst under hela min utbildning!!! Även om jag tidigare också haft "vi gräver våran grav ångest" så fick denna kurs mig att reagera ännu hårdare. Framför allt för att jag tidigare känt mig totalt maktlös. Nu kan jag se att det är vi enskilda människor som måste ändra oss och vi kan göra mkt bara genom att sluta överkonsumera för där ligger orsaken till många problem och orättvisor, tror jag. Sluta slita och slänga, köp kravmärkt (man har råd!!!)spara på el, lämna bilen hemma och ifrågasätta och ställa krav när man köper något. (Allt detta tjänar man själv också på i slutändan, både ekonomiskt och tänk va bra för hälsan med bra mat och mer motion:) Skulle det inte kännas bra att köpa något som i och för sig är lite dyrare men som resulterar i att den person i till exempel Indien lr Kina som tillverkar varan kanske får lite högre lön och kan förbättra sitt liv? Inte förrän vi börjar ställa krav på de varor och tjänster vi köper kan saker och ting ändras, tror jag. Vi kan inte fortsätta leva som vi lever! En tankeställare kan vara att tänka på att om alla människor skulle leva som vi skulle vi behöva tre jordklot till... Det är läskigt tycker jag!!! Främst av allt är det läskigt att nästan ingen bryr sig(men det finns många som gör det också)... Och man kan ju ifrågasätta sig själv vad är det som gör mig lycklig egentligen? En massa saker? Vill jag verkligen leva efter mottot att jag ska banne mig leva livet och skit i vad jag lämnar efter mig? Hur ska man kunna skaffa barn och känna så? Och även om det låter klyschigt så är mottot. "Ingen kan göra allt men alla kan göra något" j-vligt bra!!!

2006-11-03 @ 14:55:37
Postat av: Sofia

Jag tycker att du har helt rätt!! Man kan inte fortsätta tänka enbart utifrån sig själv... Du borde absolut se filmen! Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback