Veckans Vintips!

Så var det dags för ytterligare ett gästspel, dagen till ära har Lars valt ett kungligt tema, enjoy! /SofiaSorgedagen till ära...

44180-64644180-645
(Same hair cut, different king)Kungligt...


Bordeaux för hela slanten! Det behöver i och för sig inte bli så dyrt - åtminstone om man bor i Bryssel - men det gäller som vanligt när man med varligt handlag berör vinvärldens urmoder att tänka efter före...

En genväg är sk cru Bourgeois eller ett Grand vin du Bordeaux, alltså inte ett välrenommerat slottsvin med egen kvalitetsklassning (AOC) och en nästan tresiffrig prislapp utan en gedigen produkt från någon av de mer ambitiösa odlarna som inte spenderar pengar på att övertyga den pretentiösa franska vinjuryn INAO eller den notoriske Robert Parker om sin grace. Och börjar man på den sk. vänstra stranden "rive gauche" - dvs sydvästra sidan av Gironde - tex i Haut-Medoc hittar man genast den sandpapperstorra strävheten, smaken av nyvässad blyertspenna och doften av riktigt mörka mogna bär med inslag av tobak.

För egen del tycker jag som rättrogen rojalist förstås att Chateau Bernadotte 2001 (nr. 3918-1, 233.00 sek)  är en given trofé i sann napoleansk anda eller varför inte gamla goa Chateau d'Agassac 2003 (nr. , 236.00 sek)  med en gedigen tradition från 1100-talet. Märkligt att dessa buteljer inköps för cirka 12 euro i Bryssel. Anitra?

Nåja, här talar vi naturligtvis om en elegant, förförisk och ganska magnifik vinupplevelse präglad av runda smaker och en sammetslen syra samt en bouquet som säkert charmar den kräsnaste konnässören. Behöver jag påminna stämningsfaktorn och den varsamma dekanteringen i en flatbottnad karaff. Men, tyvärr "smakar det så kostar det...!"

Mais, c'est tres comme-il-faut!

44180-649


Kommentarer
Postat av: A

Underbart att träffa på någon som vågar erkänna sig som en rättrogen rojalist. Jag tror att jag ska acceptera ett visst hål i plånboken för att prova Bernadotten, den känns helt rätt. Vad gäller priset, Anitra är en riktig luring!

2006-12-01 @ 11:44:42
Postat av: Sandra

Hej, såg att du läser i Uppsala fast är i Bryssel nu. Jag funderar på att läsa i Uppsala. Vad tycker du om staden?
Priser på boende?

2006-12-01 @ 17:20:48
Postat av: Sofia

Sandra: Jag älskar Uppsala! Det är ju lite svårt att få tag i lägenhet där, men sånt löser sig ju alltid!

Postat av: Conservativeceleb

Your site is very convenient in navigation and has good design. Thanks!

2010-10-06 @ 11:46:57
URL: http://conservativeceleb.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback