Veckans vintips!

Den här veckan bjuder Lars på vintips från Oz! /Sofia


Aussie wine!

44180-621


På det lite märkliga temat lättdrucket eller drickvänligt vill jag i all korthet slå ett slag för Brown Brothers prisvärda för att inte säga billiga Tarrango som faktiskt rinner ned med viss lätthet.

Körbärs-, jordgubb- och hallonsmaken dominerar kombinerat med ganska välintegrerade tanniner som snabbt fyller munnen med en lite lyxig bouquet. Det beror på att du serverar det lite lätt kylt och att den säregna hybriddruvan - korsning av Sultana (russin) och den portugisiska paraddruvan Touriga - ger en komplex friskhet utan att därför vara flabbig eller nonchalant i sin iver att behaga de som vill ta en smutt innan festen börjar.

Beskåda också den graciösa flaskans lite vasiga kontur som ger dig en ypperlig chans att ta ett rejält tumgrepp när du fyller på i de stora öppna glasen. Personligen tycker jag att detta nya världen vin från den heta Victoria regionen kan konkurrera med en enklare Bourgogne eller en mindre pretantiös Pinot Noir från Loire eller Alsace. Alltså, en sällsam törssläckare en varm sommarkväll i trädgården eller rent av något ovanligt till höstlunchen där du endera serverar rökt känguru, kalvtunga, regnbågsforell eller getost pizza.

Cheers mate!

44180-622


Kommentarer
Postat av: A

Den skulle jag kunna prova även om det där med rökt känguru inte låter så lockande. Jag testade Chateau Ksara och blev mycket nöjd med resultatet, det blev en helt libanesisk middag faktiskt.

2006-11-18 @ 09:52:21
Postat av: Lars

Det gläder mig, att du inte gillar kängururagu men väl libanesiskt vin. Prova gärna Kefrya som oxå är prisvärt och smakrikt./L

2006-11-21 @ 15:36:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback