Oväntat?

Det här tyckte jag var lite oväntat måste jag säga, blev nästan lite ställd. Iofs är väl Italien inte direkt kända för att vara landet med särskilt långlivade regeringar, trodde dock att Prodi skulle stabilisera upp  lite... men icke, alltför breda koalitioner är sällan särskilt hållbara!

Undrar vad som händer nu? Har svårt att tro att silikon-Silvio kommer tillbaka, men man ska aldrig säga aldrig!

Kommentarer
Postat av: M

Så oväntat var det väl inte med tanke på vilka partier som ingick i koalitionen. Det har visserligen varit ganska lugnt utåt sett, men de interna stridigheterna har nog varit på samma nivå som i tidigare regeringar.

Vi får väl i alla fall hoppas att man kan undvika nyval för då är det ju en uppenbar risk att bananrepubliksmannen kommer tillbaka till makten.

2007-02-22 @ 17:44:39
Postat av: Hans G. Hodder

Jag håller med Dig om att alltför breda koalitioner lever osäkert. Särskilt om de ingående partierna inte kan definiera en gemensam linje i de vitala politiska frågorna, som i detta fall utrikespolitiken. Detta borde vara ett memento även för svensk del inför valet 2010, om det valet kommer att stå mellan två koalitionsalternativ.
MVH

2007-02-23 @ 11:21:42
Postat av: Sofia

M: Ja, du har säkert rätt. Jag är dåligt insatt i italiensk inrikespolitik. Det ska bli intressant att följa utvecklingen...

Hans: I det svenska fallet är det ju just utrikespolitiken som omöjliggör någon trovärdig koalitionsbildning på vänsterkantet...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback