Logga

Idag blev logotypen för det kommande svenska EU-ordförandskapet offentlig. I min värld är såna här nyheter riktigt "hot stuff" och de flesta, inkl jag själv,  verkar mycket nöjda med loggan som ska symbolisera "öppenhet, effektivitet och dialog" samt föra tankarna till den högt prioriterade klimatfrågan.

Så här ser loggan ut, lite lite
ying och yang-inspirerad:Så här såg loggan för det förra svenska EU-ordförandeskapet ut, inte heller så tokig:


Kommentarer
Postat av: Niklas Eriksson

Loggan för 2009 är helt klart mycket snyggare än den för 2001. Sen om jag tänker på miljöfrågor när jag ser den är nog mycket tveksamt.

Men snygg var den!/Mvh Niklas

Postat av: Sten Sture

Det bästa med loggan är ju att den utgår från "den bå pärlan", dvs. den första bilden som togs av hela jorden utifrån, av besättningen på Apollo 17 på väg till månen. Den bilen anses ha haft betydelse för att sprida miljöfrågan över världen i början av 70-talet. Därifrån är öppenhet inte så svårt att intolka ("hela världen ska vara med"). Dialog följer vidare av yin-yang-hänvisningen ("två motstående intressen"), men hur kan man läsa in effektivitet i bilden? På hemsidan se2009.eu finns ett bildspel i vilket de 12 stjärnorna i EU-flaggan (antalet 12 representerar fullständighet och perfektion) fusioneras in i loggan, och det kan väl anses representera effektivitet, men hur kan man läsa in det i loggan som sådan?

2009-03-03 @ 11:08:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback