En månad i Bryssel -utvärdering

Idag är det precis en månad sedan jag kom till Bryssel. Även om den här månaden på sätt och viss har gått otroligt snabbt så har den samtidigt varit otroligt innehållsrik, nytt språk, nytt gym, ny stad, nytt jobb, nya vänner, ny bostad... och så vidare!

Tanken slår mig hur otroligt lätt det faktiskt är att flytta till en ny miljö och etablera ett nytt liv bara så där... helt sjukt faktiskt! Det känns redan helt naturligt för mig att springa på möten i EU:s institutioner, skriva rapporter, after worka utanför EU-parlamentet och gå förbi den väldiga kommissionsbyggnaden till och  från jobbet, säga merci beacoup i kassan på snabbköpet och handla belgisk choklad vid grande place på helgerna. Jag har lärt känna en himla massa människor, springer ihop med folk som jag känner överallt känns det som, på stan, på väg till jobbet, på krogen... nästan som om det här vore mitt riktiga liv!

Så min första månadsutvärdering blir verkligen positiv, jag trivs här i Bryssel! Och med jobbet i synnerhet, även fast det fortfarande känns lite som att spela teater eller rollspel när man springer runt i kostym bland alla kostymnissar som kanske är viktiga på riktigt (till skillnad från mig som bara låtsas liksom... känns det som).

Apropå kostymer så har det otroliga faktiskt hänt, jag börjar ledsna på formella kläder och tar varje tillfälle (det vill säga mötesfria dagar) i akt att ha något personligare outfits!! Jeans har jag dock inte vågat mig på ännu, även om min handledare säger att det kan gå bra på casual fridays om man inte ska iväg på ngt, det låter ju lovande! :)

Nä, nu börjar det bli dags att runda av den här, min fjärde, arbetsvecka med fredagsklassikern: After work på Place Luxembourg!


Trevlig helg tout le monde! ♥


Kommentarer
Postat av: Carolina

vad bra att du trivs och har roligt! jag är verkligen avundsjuk på dig som får vara i händelsernas centrum och härja! =) puss&kram Carro

2006-09-30 @ 09:31:34
Postat av: kirsti

Va härligt att höra att du trivs! Förstår det där med att låtsas, men vet du va? Det är nog fler än du som känner så och mer än gärna skulle införa fler casual Fridays. Kram på dig!

2006-10-02 @ 13:57:06
Postat av: Sara

Hey Sofia :) Enligt överenskommelse kommer här ett inlägg med en länk till min blogg. Jag håller med om att det har varit lätt att komma in i livet här i Bryssel men jag tror det beror på att vi har vårt bra nätverk !
Vi ses på Lux ! Kram Sara!

Postat av: Sofia

Carolina: Jag förstår att du är lite avis, det är väldigt roligt! :)

Kirsti: Japp, skulle tro det!!! Hoppas planerna inför Göteborgsflytten går bra förresten!!

Sara: Tack för länken! har varit inne och kikat, nu kommer jag att kunna hålla lite bättre koll på dig! :)

2006-10-03 @ 18:23:54
URL: http://supersofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback