En SKITbra idé

image913Under gårdagseftermiddagens fredagsvin på jobbet kläcktes en sådan fantastisk idé som jag bara måste sprida vidare....

De evigt nedbajsede belgiska trottoarerna är inget som står särskilt högt i kurs bland personalen på svenska representationen. Alla berättade med avsky om sina erfarenheter av att trampa i dessa små högar... något som alla (undertecknad inkluderat) hade upplevt minst en gång under sin tid här i Bryssel.

I diskussionen framkom att belgare verkade ha liten, om ens någon, insikt i problemet och att problemen ökade i takt i områdenas/stadsdelarnas sociala status. I finare områden var folk än obenägnare att samla in sina jyckars små "efterlämningar" samtidigt som frekvensen av hundägarskap ju var högre i de socioekonomiskt övre samhällsskikten.

Vad göra åt problemet?

Egentligen en så otroligt logisk lösning, samtidigt en ack så genial! Små cocktailflaggor skall inhandlas, ni vet såna där små pappersflaggor som sitter på tandpetare, cocktailflaggor föreställande den belgiska flaggan givetsvis. Dessa skall spridas och folk skall uppmanas resa dessa i de små (ibland även de groteskt stora) hundlortarna. Över hela Bryssel skall detta spridas. Belgiska flaggor fixerade i hundskit.

Om något så är nog detta den kränkande uppmaning som krävs för att få det belgiska folket och dess myndigheter att agera och göra något åt problemet...  Underbar idé, eller hur??!!

Något sånt här hade vi tänkt oss, fast med den belgiska flaggan istället för George W Bush:
image914

Kommentarer
Postat av: Martin och Nisse

Vi är med. Flaggorna skall svaja i hudskiten över hela flotta Ixel. Count us in!

2007-06-16 @ 21:44:31
Postat av: Sara

Vilken genial idé!!

2007-06-17 @ 14:47:22
Postat av: Sofia

Martin och Nisse: Bra, jag litar på er!!
Sara: Eller hur! =)

Postat av: Fia

Jag läste i någon gratistidning här om dan att något dagis här i Stockholm brukar ge små flaggor till småttingarna som de sedan sättar i hundskit. "Vidrigt" tänkte jag, men det kanske gör saken bättre så varför inte...

2007-07-02 @ 22:03:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback