Sofia on TV!!

Mamma uppmärksammade mig nyss på att jag har synts på nationell tv. Detta var jag självklart tvungen att kolla in, och visst minsann, jag var i bild upprepade gånger i gårdagens Rapport. Unbelievable!

Här kan ni se inslaget med egna ögon. Ser ni mig (det är inte jag som har krokhand, jag kommer i bild något senare)? Helt otroligt! =)

Kommentarer
Postat av: Anna

Det var flera mammor som uppmärksammade ett känt ansikte på bästa sändningstid, min också! Tyvärr fick jag se det i repris på internet - men jag är impad! kram

2008-04-21 @ 13:24:58
Postat av: Lina

Sportextra-Sofie. Singeljakten-Lina. Jeopardy-Ola och nu.... Rapport-Sofia!!!

2008-04-21 @ 14:18:31
Postat av: Karolina

Värsta kändisen ju ;)

2008-04-22 @ 20:27:15
Postat av: Sture

Det här faller väl klockrent under kategorin "endast mamma och de närmast sörjande", för ärligt talat, hur ofta lägger man som TV-tittare märke till en ministers eller annan vippares portföljbärare?

Eller är detta kanske ett utslag av den utspridda 80-talistmentaliteten: det viktiga är aldrig hur saker och ting faktiskt förhåller sig, det viktigaste är hur saker och ting framstår...? ;-)

Det där med regeringsplanet var dock intressant. Hur mycket West Wing är det? jag antar att du som de flesta kring Rosenbad när ett litet Josh Lyman-komplex, dock utan juristexamen från Harvard och faktiskt inflytande på politiken...

2008-04-23 @ 17:51:43
Postat av: Jenny

Anar man en viss avundsjuka, Sten Sture? Låter onekligen så. Du framstår som rätt patetisk och bitter (som vanligt) men ger i alla fall mig rätt underhållande läsning. Skrattar åt dig! Trevlig helg!

2008-04-25 @ 15:25:06
Postat av: Gammelgäddan

hm, undrar just vem det är som har komplex och saknar visst inflytande..

2008-04-26 @ 16:44:22
Postat av: Sture

Det intressanta är att vår blogghjältinna sitter mitt i blickfånget under den personliga intervjun med justitieministern, i ett till synes i övrigt tomt pressrum. Under pressträffen sitter hon en stol längre ut på samma stolsrad. Frågan inställer sig om hon efter pressträffen medvetet satte sig mitt i blickfånget och bläddrade i papper för att se upptagen och blasé ut. Att hon inte skulle vara medveten om att en kamera var riktad rakt mot henne just då borde kunna uteslutas. Blev hon månne instruerad av tv-folket att sitta där? Hur det nu än faktiskt förhåller sig framstår vår blogghjältinna som en aningen mer sofistikerad variant av de bonniga fjortisar som ställer sig bakom ett filmande nyhetsteam och vinkar in i kameran. Jag tycker mot denna bakgrund att litet rått men hjärtligt häcklande är på sin plats, särskilt eftersom vår hjältinna skriver "unbelievable" och "helt otroligt" i inlägget. Fåfänga och ödmjukhet är en omöjlig kombination.

Jadu Anna, vad jag skulle vara avundsjuk på och varför jag skulle vara bitter förstår jag inte, men jag antar att du kan förklara det för mig? Möjligen känner jag ett visst hälsosamt avund när det gäller regeringsplanet (tror att de flesta skulle vilja åka med åtminstone en gång som fluga på väggen för att få veta hur det är, vilket iof troligen inte är mycket mer annorlunda än att åka med ett statsråd tillsammans med medarbetare i en bil på väg till ett möte, fast i luften).

En departmentssekreterare står längst ner på handläggarmatkedjan inom regeringskansliet och har ett apolitiserat uppdrag, i motsats till exempelvis politiskt sakkunniga, som i typfallet har fått sitt jobb på grundval av politiska, snarare än faktiska, meriter. Lyman skulle väl närmast motsvara en statssekreterare på Statsrådsberedningen, tillsatt på politiska grunder. Att jobba för regeringskansliet och inte vara ett rabiat West Wing-fan, och då särskilt framhålla Lyman som ett föredöme, borde närmast jämställas med tjänstefel. Väldigt, väldigt få människor får tillfälle att vara i en sådan position under sin livstid, så att jämställa sig själv med Lyman är naturligtvis endast en dröm för de flesta. Detsamma gäller fö juristexamen från Harvard. Tror inte att det finns särskilt många som är bittra för att de inte har den sortens inflytande. I Sverige i dag skulle det väl möjligen endast vara fallet för en eller ett par oppositionspolitiker.

2008-04-27 @ 19:46:39
Postat av: Gammelgäddan

Jag är helt övertygad om att Sofia är väl medveten om var i kedjen hon befinner sig. Du däremot verkar rätt sjuk!

2008-04-28 @ 19:19:45
Postat av: Sture

Gammelgäddan:

Naturligtvis vet Sofia var hon befinner sig, det är ju hon som är departementssekreteraren. Det sista stycket var naturligtvis riktat till er som skrev om min påstådda avundsjuka, komplex och brist på inflytande.

På vilket sätt skulle jag vara sjuk? Avundsjuk, igen? Jag är ett troget fan av denna blogg och av Sofias oftast mycket roliga inlägg och är inte avundsjuk på särskilt mycket, om ens något, i anslutning till bloggen. Om du endast använder "sjuk" som en godtycklig förolämpning (kanske i brist på fyndigare formuleringar), tillåt mig att återgälda den med följande: Du är rätt ful!

2008-04-28 @ 19:59:55
Postat av: Gammelgäddan

Men Sture då, du är ju bara för gullig. Så sött av dig, jag blir nästa rörd.

2008-04-28 @ 21:03:23
Postat av: Linda

Sture du är en äcklig och bitter Jantelagsmänniska.Och jag är både snygg, smart och har bättre betalt än du.Pilutta dig!

2008-06-13 @ 10:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback