Mascarpone

Min personliga LCHF-favorit måste nästan vara Mascarpone, med sin härligt mastiga fetthalt på över 40 % och gräddiga konsistens så passar den perfekt både till frukosten och till desserten.

Jag äter helst min mascarpone till frukost, istället för yoghurt. Favoriten är med färska hallon och mandelspån, annars funkar det bra med kanel och lite äppeltärningar, blandade nötter, varma blåbär, kokosflan, you name it!

Mascarpone blir också med några enkla handvändningar ett fantastiskt gott substitut till glass. Blanda mascarpone med vispad grädde, bär och vaniljpulver, tjoff in i frysen en stund och sedan är det klart!

Mascarpone brukar ha ganska så bra hållbarhet så det är bara å bunkra när man kommer över den till bra pris (senast handlade jag på prisextra för drygt 15 kr per burk, i Bryssel kostade dom dock bara dryga 8 kronor...)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback