Äta ute

Att äta ute på lokal är piece of cake när man äter LCHF (undantaget möjligtvis vissa pastarestauranger med begränsat alternativt utbud). Det mesta på menyn, vare sig det gäller fisk, vegetariskt eller kött brukar fungera superbrabra så länge man byter ut den kolhydratrika sidorätten mot ett "godkänt alternativ", sallad istället för ris, wokade grönsaker istället för pommes etc. Dessutom så brukar det finnas bra utbud av feta såser att beställa till! Perfekt.

Jag var ju lite orolig inför gårdagens AW-besök och misstänkte att det skulle bli lite problematiskt och att jag skulle få sitta där med kurrande mage och lida när alla andra vräkte i sig "ungkarlsmiddag" (klyftpotatis med bearnaisesås). Så fel jag hade! Genom att bara vara lite kreativ med menyn så lyckades jag beställa in en liten, mättande och prisvärd anrättning. Smörstekta champinjoner (som vanligtvis serverades med vitlöksbröd) fick jag med tsatsiki, jättegott!

Allt eftersom LCHF får genomslag och alltfler väljer bort kolhydrater verkar restaurangerna bli alltmer flexibla och villiga att justera om lite i anrättningarna så att det ska passa, ingen verkar tycka att det är konstiga förfrågningar längre, vilket är jättebra! Jag har tom fått indiska restauranger att ge mig sallad iställer för ris till min chicken korma (dock med ett höjt ögonbryn till svar, men sånt får man ta...)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback