FörberedelserFörberedelser är A och O om man sak lyckas med sina nya mål. Detta gäller särskilt när det handlar om att skaffa sig nya (eller för all del, återgå till gamla) matvanor. Genom att man bara har "rätt" mat hemma är chansen att man ska lyckas mycket större än om man har kylen fylld med skräp. Hungern kan man aldrig överlista, och är skafferiet fullt av skit så är snart magen full av skit. Så enkelt är det.

Jag har idag förberett mig rigoröst.

www.lchfbutiken.se har jag beställt hem basvaror i form av bland annat shiratakinudlar (kolhydratfria, att använda istället för pasta), mandelmjöl, pofibrer och fiberhusk (för bakning och pajskal) och sukrin (istället för socker i bakning, ser fram emot att göra en LCHF-cheesecake inom kort!).

Efter jobbet bar det sedan vidare till Lidl som är en riktig guldgruva för LCHF:are. LCHF-mat har en tendens att vara lite dyrare än vanlig mat (eftersom man inte fyller ut med billiga kolhydrater utan äter sig mätt på det ofta dyrare fettet och proteinerna) och Lidl är ju billigt. Dessutom hittar man där en massa bra grejer, såsom ostar av alla de slag och charkuteriprodukter med högt köttinnehåll.

På Lidl handlade jag:
- Grönsaker (paprika, zucchini, lök, krossade tomater och oliver)
- Turkisk yoghurt (10 % fett)
- Ostar på höjden och tvären (hårdostar, mozzarella, fetaost, alla fullfeta så klart!)
- Grädde (fullfet)
- Ägg
- Majonnäs (fullfet)
- Pesto
- Köttfärs (blandfärs)
- Lax
- Cevapcici (97% kötthalt)
- Bacon
- Kaviar
- Soltorkade tomater
- Aioli (fetthalt 81,4 %)
- Pepparsås /fetthalt 79,8 %)
- Pesto
- Rostad lök

Till middag blev det cevapcici med pepparsås och röstad lök. Och till det lite skivad paprika. Godare än det låter, I promise. Och nästan inga kolhydrater. Av dessa ingredienser var det den rostade löken som var sämst ur ett LCHF-perspektiv men efter man äter så lite av det så godkänner jag det. Det är samma sak med kaviaren till äggen.

En mycket bra första LCHF-dag!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kämpa på, du är toppen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback