Kladdkaka

Det blev inget oopsie-bak i helgen, men inte desto mindre ett lyckat försök att baka LCHF-kladdkaka! Ibland blir suget stort och då är det bra att det finns "godkända" alternativ! Kakan blev mäktig och väldigt chokladig, så en liten bit räckte gott och väl! Här kommer receptet.

100 g mörk choklad (jag använde en med 86% kakao) 
100 g smör
2 ägg
1 msk sukrin (frivilligt)
½ tsk vaniljpulver
1 msk kakao

Smält samman smör och choklad. Vispa ägg (och ev. sukrin) pösigt. Häll i chokladsmeten och rör samman, bland i vaniljpulver och kakao. Häll upp i en smörad form och grädda i ugnen, 200 grader i ca.6-7 min. Serveras med förslagsvis osockrad grädde och bär. Smarrismarr!

Det här grundreceptet kan ju varieras i det oändliga, kanske bland i lite nötter eller mandelflan i smeten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback